Úplné prevzatie vinárstva nastalo v roku 2008 spoločnosťou Henkell International GmbH (dnes Henkell Freixenet), nemeckou skupinou so sídlom vo Wiesbadene a jedným z hlavných európskych výrobcov šumivého vína, viedlo k ďalším príležitostiam na rast na talianskom aj medzinárodnom trhu, pričom sa zachovala kontinuita štýlu riadenia a kultúrnych väzieb s územím pôvodu vinárstva.
Od samého začiatku bol Mionetto vždy modernou, inovatívnou spoločnosťou schopnou predvídať módu a trendy a zároveň udržiavať silné puto s tradíciami svojej vlasti, čo je vlastnosť, ktorá ju dodnes odlišuje od ostatných výrobcov šumivého vína. Vášeň, tradícia, výskum a excelentnosť sú základnými hodnotami tohto vinárstva a jeho značky, z ktorých každé má svoj vlastný jedinečný, nezameniteľný štýl.
V roku 1982 rodina Mionetto zaviedla autoklávovú fermentáciu prechodom na metódu Charmat, ktorá umožňuje lepšiu ochranu chutí a vôní Prosecca. Po počiatočnej fáze spracovania zahŕňajúcej mäkké lisovanie a prvej fermentácie kontrolovanej teplotou, ktorá sa uskutočňuje v zariadeniach vybraných výrobcov pomocou metódy Charmat, sa druhé kvasenie uskutočňuje v autoklávach namiesto jednotlivých fliaš. Toto dodatočné teplotne riadené kvasenie sa odporúča pre Prosecco, aby sa zachovala čerstvosť a aróma typická pre hrozno vo fáze plnenia do fliaš. Práca vinárov v Mionetto preto nezahŕňa len výrobu kvalitného vína, ale zahŕňa aj udržiavanie efektívneho partnerstva s miestnymi výrobcami, ktorí historicky dodávali hrozno po celé generácie. Vďaka týmto historickým vzťahom dokázalo Mionetto zaručiť dokonalosť, pokiaľ ide o kvalitu hrozna zakúpeného a používaného vo vnútornom vinárskom procese.