Rada Exclusive a prémiová rada prívlastkových vín, spĺňa všetky kvalitatívne parametre a pozitívne prekvapí v každom meradle.
Najvyššia rada ANNO je vrchol čo dokáže vinárstvo ponúknuť. Sú to 4 prémiové vína, ktoré už dnes majú množstvo zahraničných ocenení. Vyrábajú sa len v limitovanom množstve a v ročníkoch, kedy hrozno dosahovalo tú najvyššiu kvalitu.
Prajeme príjemný nákup.
PIVNICA TIBAVA je dominantným vinárstvom vo Východoslovenskej vinohradníckej oblasti. S dvesto hektármi vlastných vinohradov, dynamickým rozvojom a technológiami patrí medzi špičku na slovenskom trhu s vínom. Nosným pilierom ich práce sú vlastné vinohrady, z ktorých dorobia 100% ich produkcie vína. Počas vyše 20 rokov dlhého pôsobenia na trhu sa naučili, že procesy spojené s pestovaním hrozna majú zásadný význam pre kvalitu našich vín. Pri spracovaní využívajú šetrné postupy, chladenie a odkalovanie muštov, riadenú fermentáciu za asistencie ušľachtilých kvasinkových kultúr, kryomaceráciu a školenie či vyzrievanie jak v nerezových nádobách, tak aj kvalitných dubových sudoch. Veľkú časť produkcie vinárstva tvoria akostné vína, ktoré sa dajú kúpiť v bežných obchodoch. Ale hlavne každoročne dosahujú vysokú kvalitu hrozna vďaka redukovaných úrode a z nej vyberajú hrozno pre ich najvyššiu radu vín a to sú vína s prívlastkom. Pri nich úroda nepresahuje viac ako šesť ton hrozna z jedného hektára. Ide teda o vína, ktoré odzrkadľujú miestny terroir. Sú extraktívne, s charakteristickou arómou a vynikajúcim archivačným potenciálom. V roku 2014 získalo vinárstvo PIVNICA TIBAVA ako prvé vo vinárskom priemysle na Slovensku medzinárodne platný certifikát FSSC 22000 (Food Safety Management System Certification) pre činnosť „Výroba a fľašovanie vína“, ktorý je organizáciou GFSI (Global Food Safety Initiative) medzinárodne uznaným štandardom pre bezpečnosť potravín. Okrem toho je držiteľom certifikátu ISO či Značky Kvality SK. Každoročne získavajú desiatky ocenení na prestížnych domácich a zahraničných výstavách.
Tibavské vinice patria do Východoslovenskej vinohradníckej oblasti, presnejšie do Sobranského vinohradníckeho rajónu. Geograficky je táto poloha pre vinohrady viac ako priaznivá. Pivnica Tibava ich má situované na južných svahoch vulkanického pohoria Vihorlat. Práve jeho vrchy vytvárajú účinnú prírodnú bariéru proti prieniku studených severných vetrov, čo výrazne ovplyvňuje klimatické pomery v tejto oblasti. Sopečný pôvod je základom vyššej minerality pôdy, ktorá prechádza do hrozna a následne do vína.
Prvé zmienky o viniciach v tejto lokalite pochádzajú už z roku 1413. Základy moderného vinohradníctva a vinárstva siahajú do 60-tych rokov minulého storočia. V tomto období tu bolo vysadených viac ako štyristo hektárov viníc a bol vybudovaný vinohradnícko-vinársky závod. Špecifický bol tým, že produkoval čisto odrodové akostné vína, čo bola na tú dobu vzácne. V roku 1999 spoločnosť PIVNICA TIBAVA s.r.o nadviazala na tradíciu pôvodného závodu a vinárstva v Tibave. Od začiatku sa zamerali na rekultiváciu a obhospodarovanie pôvodných viníc, výsadbu nových a modernizáciu vinohradníckej techniky. Viac ako dvesto hektárov viníc robí z tohto vinárstva lídra v regióne a zaraďuje ho medzi najväčšie vinohradnícko-vinárske podniky na území Slovenskej republiky. Pri výsadbe rešpektujeme miestny terroir. Vysádza odrody, ktoré sú v danej lokalite rokmi overené.
Dominantnou odrodou je Tramín červený, ktorého pestovanie má v regióne dlhoročnú históriu. Ďalšími významnými miestnymi odrodami sú Frankovka modrá, Rizling rýnsky či Pinot Noir.