Prosciutto so žltým melónom a špargľou ako predjedlo

Rýchlo pripravené predjedlo k poháru dobre vychladeného Prosecca a ako malé občerstvenie pre priateľov.

Prosciutto so žltým melónom a špargľou ako predjedlo
Ingrediencie: (pre 4 osoby ) 250 g Prosciutto crudo polovička žltého melóna polovica z viazaničky spargľe Barbecue omáčka na dresing

K tomuto predjedlu stačia mať po ruke 3 ingrediencie.

Postup:

1

Dajte si variť umytú špargľu. Ako spomíname často náš trik, vodu osoľte až keď zovrie. Zovrela by neskôr, ak ju osolíte dopredu. Špargľu varte al dente (ani rozvarená, ani tvrdá), aby krásne chrumkala. Po uvarení ju ihneď schlaďte v studenej vode aby ostala sviežo zelená.

2

Zatiaľ si nakrájajte melón očistený od šupky a zrniečok na malé mesiačiky. Obaľte ich v prosciutte a prepoľte takto pripravený mesiačik na polky.

Servírujte na tanier spolu so špargľou a preliate barbecue omáčkou. Samozrejme dresing je čisto na Vás, komu čo chutí. Ak máte čas pripravte si vlastný, určite bude chutiť výborne.

My sme si k tomu otvorili pohár ružového polosuchého vínka.

Dobrú chuť a na zdravie priatelia!

Vína, ktoré sa hodia k receptu