Bruschetta s paradajkami

Jednoduchý a rýchly recept na čerstvé predjedlo, ktorý nenechá nikoho hladným. Ideálne podávať s Proseccom alebo Frizzante.

Bruschetta s paradajkami
Ingrediencie: 7 - 8 ks zrelých paradajok bagetka alebo toastový chleba 1/4 šálky extra panenského olivového oleja 2 strúčiky cesnaku 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu 1 PL balzamikového octu čerstvá bazalka soľ čierne korenie

Je to rýchly a jednoduchý recept vhodný prevažne v letných dňoch, kedy sú paradajky najsladšie. S takýmto predjedlom sa stretnete prevažne v Taliansku a teraz si ho môžete pripraviť sami doma.

Postup:

1

Najprv si pripravíme zálievku. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte pretlačené strúčiky cesnaku. Naozaj veľmi krátko opražte aby Vám cesnak len prevoňal ale nezhorel. Odstavte od sporaka a nechajte vychladnúť.

2

Zatiaľ si pripravíme zvyšné ingrediencie. Paradajky nakrájajte na rovnomerné kocky. Bazalkové listy umyte, osušte a nakrájajte na rovnaké pásiky a parmezán nastrúhajte na jemnom strúhadle.

Do veľkej misy vložte nakrájané paradajky, bazalku, pridajte parmezán, dochuťte balzamikovým octom, soľou a čiernym korením a zalejte pripravenou zálievkou z oleja a cesnaku. Poriadne premiešajte aby sa Vám to krásne spojilo.

3

Podávame na čerstvo upečených toastoch chleba alebo francúzskej bagetke, ktorú pripravíte tak, že plátky chleba alebo bagetky opečiete prudko v rúre na 220 stupňoch z oboch strán. 

Na vrch hotovej Bruschetty môžete ešte posypať parmezán a ihneď podávať s dobrým Proseccom alebo Frizzante.

Vína, ktoré sa hodia k receptu