Bruschetta s paradajkami
Jednoduchý a rýchly recept na čerstvé predjedlo, ktorý nenechá nikoho hladným. Ideálne podávať s Proseccom alebo Frizzante.
Je to rýchly a jednoduchý recept vhodný prevažne v letných dňoch, kedy sú paradajky najsladšie. S takýmto predjedlom sa stretnete prevažne v Taliansku a teraz si ho môžete pripraviť sami doma.
Postup:
1
Najprv si pripravíme zálievku. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte pretlačené strúčiky cesnaku. Naozaj veľmi krátko opražte aby Vám cesnak len prevoňal ale nezhorel. Odstavte od sporaka a nechajte vychladnúť.
2
Zatiaľ si pripravíme zvyšné ingrediencie. Paradajky nakrájajte na rovnomerné kocky. Bazalkové listy umyte, osušte a nakrájajte na rovnaké pásiky a parmezán nastrúhajte na jemnom strúhadle.
Do veľkej misy vložte nakrájané paradajky, bazalku, pridajte parmezán, dochuťte balzamikovým octom, soľou a čiernym korením a zalejte pripravenou zálievkou z oleja a cesnaku. Poriadne premiešajte aby sa Vám to krásne spojilo.
3
Podávame na čerstvo upečených toastoch chleba alebo francúzskej bagetke, ktorú pripravíte tak, že plátky chleba alebo bagetky opečiete prudko v rúre na 220 stupňoch z oboch strán.
Na vrch hotovej Bruschetty môžete ešte posypať parmezán a ihneď podávať s dobrým Proseccom alebo Frizzante.