Hokkaido tekvicová polievka
Polievka je základ dňa, tak hovorievajú naše babičky. Pripravte si chutnú a zdravú polievku, ktorá zahreje nie len počas zimy.
Postup:
1
Tekvicu hokkaido prepolíme na polovicu, dužinu vydlabeme a nakrájame na kocky. Pozor tekvicu krájame aj so šupkou, má veľa vitamínov a pri varení úplne zmäkne.
2
Na troche oleja speníme cibuľku, pridáme očistené hokkaido a nakrájané zemiaky a mrkvu na kocky. Zemiaky môžete aj nemusíte použiť, ale pekne zahustia polievku a mrkva jej zas dodá farbu. Zalejeme vývarom alebo vodou tak aby bola ponorená pod vodu, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a varíme 30 minút.
3
Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme. Ochutíme čiernym korením a prilejeme smotanu, ktorú ešte chvíľu povaríme.
4
Podávame s krutónmi, pokvapkané tekvicovým olejom. Výborne sa hodí napríklad s Chardonnay BIO 2018 Gerárd Bertrand.