Krevety s baby hráškom na víne
V jednoduchosti je krása. Morské plody samé o sebe sú výrazné, dominantné jedlo a práve preto to s ingredienciami netreba prehánať.
Postup:
1
Postup je veľmi jednoduchý a rýchly.
Očistené a olúpané krevety si speníme na rozohriatom olivovom oleji. Hneď k nim prihodíme na plátky nakrájaní cesnak, baby špenát a pre odvážlivcov aj najemno nakrájané plátky chilli.
2
Teraz tá dôležitá časť, ktorú máme najradšej. Pripravte si fľašku Rulandského Bieleho (Pinot Blanc). Zvolili sme pre tento recept zámerne polosuché, nakoľko jemný cukor vo víne vynikajúco ladí s chilli v ústach. Víno zdegustujte na začiatok a ako zlaté pravidlo, čo pijem s tým aj varím - podlejte si krevety týmto vínkom a nechajte prevrieť.
3
Dochutíme soľou, bielym korením a na záver naozaj malou troškou muškátového korenia. Hotové krevety musia byť pekne ružovkasté.
4
Takto pripravené krevety môžete podávať s cestovinami alebo ako šalát z morských plodov s opečenou bagetkou. Pri cestovinách prihoďte do panvice ku krevetám na záver kúsok masla a krásne sa Vám spolu spoja. Posypte parmezánom.
Dobrú chuť a na zdravie!