Krevety s baby hráškom na víne

V jednoduchosti je krása. Morské plody samé o sebe sú výrazné, dominantné jedlo a práve preto to s ingredienciami netreba prehánať. 

Krevety s baby hráškom na víne
Ingrediencie: 400 - 500 g čerstvých neobvarených kreviet 1 balíček baby mladého hrášku 2-3 ks strúčikov cesnaku olivový olej podľa chuti: chilli , soľ, biele korenie, muškátový oriešok máslo (ak chcete podávať s cestovinami) na podliatie Rulandské Biele polosuché parmezán na posypanie

Postup:

1

Postup je veľmi jednoduchý a rýchly.

Očistené a olúpané krevety si speníme na rozohriatom olivovom oleji. Hneď k nim prihodíme na plátky nakrájaní cesnak, baby špenát a pre odvážlivcov aj najemno nakrájané plátky chilli. 

Teraz tá dôležitá časť, ktorú máme najradšej. Pripravte si fľašku Rulandského Bieleho (Pinot Blanc). Zvolili sme pre tento recept zámerne polosuché, nakoľko jemný cukor vo víne vynikajúco ladí s chilli v ústach. Víno zdegustujte na začiatok a ako zlaté pravidlo, čo pijem s tým aj varím - podlejte si krevety týmto vínkom a nechajte prevrieť.

3

Dochutíme soľou, bielym korením a na záver naozaj malou troškou muškátového korenia. Hotové krevety musia byť pekne ružovkasté.

4

Takto pripravené krevety môžete podávať s cestovinami alebo ako šalát z morských plodov s opečenou bagetkou. Pri cestovinách prihoďte do panvice ku krevetám na záver kúsok masla a krásne sa Vám spolu spoja. Posypte parmezánom.

Dobrú chuť a na zdravie!

 

Vína, ktoré sa hodia k receptu