Opečená panenka na mrkvovom pyré so zemiakovými plackami s vínom
Takto pripravená bravčová panenka je skvelá voľba na obed ale aj zdravé hlavné jedlo pre svojich blízkych.
Postup:
1
Ako prvé si pripravíme mrkvové pyré. Očistenú a nakrájanú mrkvu si uvaríme vo vode domäkka, približne 30 minút. Scedíme a pridáme 1 PL masla , smotanu, dochutíme soľou, čiernym korením a rozmixujeme do mäkka. Ak sa nám pyré zdá husté, prilejte ešte smotany.
2
Ako ďalšie si pripravíme zemiakové placky. Surové zemiaky očistíme a postrúhame na veľkom strúhadle. Osolíme a počkáme, kým pustia vodu, ktorú zlejeme.
Zmiešame s hladkou múkou, celým vajcom, mliekom, roztlačeným cesnakom, soľou, čiernym korením a majoránkou. Ak je cesto príliš riedke, pridajte po troške strúhanky. Placky opečieme na panvici najlepšie na masti alebo sa môžu piecť aj v rúre.
3
Na záver bravčovú panenku očistíme, opláchneme, osušíme a opečieme na troške oleja zo všetkých strán dozlatista. Mäso necháme chvíľu odpočívať, aby nestiekla šťava a až potom nakrájame na rovnaké plátky. Plátky osolíme prípadne okoreníme aby nám mäso nestvrdlo a takto podávame s mrkvovým pyré a zemiakovými plackami.
Odporúčame podávať s červeným vínom. Ale voľba je samozrejme na Vás
Dobrú chuť!