Campofiorin
Jedinečné a špeciálne víno vyrobené technológiou dvojitej fermentácie spoločnosti Masi. Červené víno je vyrobené z lokálnych veronských odrôd (70% Corvina, 25% Rondinella, 5%Molinara). Bolo vinifikované čerstvo po zbere a následne prekvasené s malým percentom polo vysušeného hrozna z rovnakých odrôd. Vzniklo víno so symbiózou dvoch unikátnych technológií charakteristickými pre oblasť Verony a vinárstva Masi, s potenciálom zrenia 10 – 15 rokov. Campofiorin je registrovanou ochrannou značkou spoločnosti Masi. Tmavočervená až rubínová farba s veľkou viskozitou a purpurovým okrajom. Vôňa obsahuje kombináciu čerešňových tónov a príjemného korenia. Pre svoje výrazné taníny a širokú paletu chutí (čerešne, zrelé ovocie, vanilka, čierne ríbezle) je veľmi obľúbené u someliérov na celom svete.
K vínu Vám vieme vyrobiť osobné venovanie ZADARMO! Stačí napísať text venovania do poznámky pri objednávke.
Darčekové obaly na víno nájdete TU!
Skvelý TIP na chutné paštéty a teriny k tomuto vínu nájdete TU!
Vlastnosti vína
Vinárstvo Masi Agricola
Príbeh Masi sa začína v roku 1772, keď rodina Boscaini uskutočnila svoju prvú úrodu v prestížnych viniciach v „Vajo dei Masi“, údolí v srdci regiónu Valpolicella Classica. Po viac ako 200 rokoch vášnivého vinárstva je spoločnosť stále v rukách rodiny, ktorú vedie šiesta a siedma generácia.
Ako meradlo v umení výroby Amarone na svetovej úrovni, Masi neustále inovuje a odovzdáva svoje odborné znalosti v metóde Appassimento , ktorá sa praktizovala už od čias starých Rimanov.
Rodina vyrába vína, ktoré sú uznávané a oceňované vo viac ako 120 krajinách. Masi je tiež partnerom v skupinách a združeniach, ktoré propagujú vysoko kvalitné talianske produkty na medzinárodnej úrovni, ako sú: Fondazione Altagamma, Comitato Leonardo, Istituto Grandi Marchi a Amarone Families.