Zotriediť výsledky podľa:
Zobraziť:
Azerbajdžanské vína
História výroby vína v Azerbajdžane je najmenej sedemtisíc rokov stará. Najväčším regiónom, v ktorom sa dnes vyrábajú vína z Azerbajdžanu, je údolie Kura. Tu sa pestujú plody odrôd Tavkveri a Bayan, z ktorých sa vyrábajú bežné červené a biele vína, portské a Cahorsské.
Azerbajdžanské vína vyrástli z plodov vinohradov s celkovou plochou 65,5 tisíc hektárov. A v krajine je až 32 závodov na výrobu vína, z nich má 20 vlastných viníc. Kvalitu a chuť ovocia ovplyvňujú klimatické podmienky krajiny, v ktorej možno rozlíšiť 10 prírodno-ekonomických zón.
Hrozno je v každej časti krajiny inak nasýtené slnkom a vlhkosťou a tak dodáva jedinečnosť na produkte.