Amarone Riserva Costasera DOCG 2017
Víno v zložení odrôd 70% Corvina, 15% Rondinella, 10% Oseleta a 5% Molinara, je výnimočné cuvée a vlajková loď z vinárstva Masi. Hrozno pochádza z polôh vinohradu, ktoré smerujú na “sera” teda zapadajúce slnko a čerpajú výhodu z extra svetla a miernej klímy odrážanej z Gardského jazera. Vo víne sa nachádza aj prastará odroda hrozna Oseleta, ktorá sa považovala už za vyhynutú, avšak bola náhodne znovu nájdená vinárstvom Masi. Výroba prebehla metódou appassimento po dobu 120 dní a víno dozrieva 36 mesiacov vo veľkých i v barikových sudoch z najkvalitnejšieho dreva. Víno je veľmi elegantné s arómou čerešní, sušených sliviek a orechov. Bohatá chuť s dotykom čokolády, prezretých čerešní a náznakmi mäty v dlhotrvajúcom závere.
Vhodné podávať ku vyzretým syrom, divine i na záver večere.
K vínu Vám vieme vyrobiť osobné venovanie ZADARMO! Stačí napísať text venovania do poznámky pri objednávke.
Darčekové obaly na víno nájdete TU!
Skvelý TIP na chutné paštéty a teriny nájdete TU!
Vlastnosti vína
Vinárstvo Masi Agricola
Príbeh Masi sa začína v roku 1772, keď rodina Boscaini uskutočnila svoju prvú úrodu v prestížnych viniciach v „Vajo dei Masi“, údolí v srdci regiónu Valpolicella Classica. Po viac ako 200 rokoch vášnivého vinárstva je spoločnosť stále v rukách rodiny, ktorú vedie šiesta a siedma generácia.
Ako meradlo v umení výroby Amarone na svetovej úrovni, Masi neustále inovuje a odovzdáva svoje odborné znalosti v metóde Appassimento , ktorá sa praktizovala už od čias starých Rimanov.
Rodina vyrába vína, ktoré sú uznávané a oceňované vo viac ako 120 krajinách. Masi je tiež partnerom v skupinách a združeniach, ktoré propagujú vysoko kvalitné talianske produkty na medzinárodnej úrovni, ako sú: Fondazione Altagamma, Comitato Leonardo, Istituto Grandi Marchi a Amarone Families.